DSASpeelgroep

Een forumpje voor onze spelersgroep.
 
IndexFAQZoekenRegistrerenGebruikerslijstGebruikersgroepenInloggen

Deel | 
 

 Verloop van de tussenjaartjes

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Dawn
Kind van de Regenboog
Kind van de Regenboog
avatar

Aantal berichten : 866
Leeftijd : 29
Location : Schoten
Registration date : 25-08-07

BerichtOnderwerp: Verloop van de tussenjaartjes   vr apr 25, 2008 9:22 pm

I. De twee maanden in de manège

Nu dacht Dawn dat ze misschien eens iets nuttigs kon doen omtrent diertjes, en met name paarden, dus vond ze niets beters dan in de eerste de beste kazerne die ze tegenkwam, te vragen of ze niet kon helpen. Zijnde een Tsa-priesteres werd haar aanbod uiteraard niet afgeslagen. Allereerst werd ze getraind in het paardrijden zelf. Niet dat ze niet al veel had geleerd toen ze onderweg was met een bepaalde groep, waarvan nog maar één persoon, buiten zichzelf in leven was. Ja, Thenaka Khan. Hij ging blijkbaar naar een magiër. Hoe dan ook, haar vaardigheden waren gegroeid maar zeker nog niet op topniveau. Eens ze dat voldoende onder de knie had naar het genoegen van haar medemensen, met name een wel zeer aantrekkelijke jongen met ravenzwart haar, dei haar deed denken aan Aidan, leerden ze haar paarden te temmen, en veulentjes die voldoende waren gegroeid op te leiden. Het waren een leuke twee maanden, maar uiteindelijk brak de sleur toe, en Dawn verkoos om terug verder te gaan. Ze zou wel iets interessanters tegenkomen. De jongen, Aaron geheten, schonk haar nog een kastanjebruine volhengst die haar zou kunnen begeleiden tot... waar ze ook naartoe wou gaan. Ze bedankte de jongen en vertrok.

II. De Boron-tempel

Onderweg kwam ze een tempel tegen, duidelijk van Boron. Geïntrigeerd en een beetje vermoeid betreedde ze de tempel, waar verscheidene priesters in donkere gewaden, donkere gezichten trokken. Een paar knikten in haar richting waarmee ze duidelijk maakten dat ze welkom was. De spanning was er te snijden. Iedereen leek zo gedeprimeerd. Maar dawn wist de oorzaak hiervan. Wie zou er nu gelukkig kunnen zijn in een plaats met zoveel duisternis. De muren waren donkergrijs notabene. Maar dawn wist er wel raad mee. Wanneer de nacht was gevallen sloop ze terug naar de hal, haar aangeezen slaapkamertje achter haar latend. Ze nam wat verf tevoorschijn, een dikke borstel, en begon te schilderen. Al snel stonden de muren vol regenbogen en kleurtjes. Geschilderde kameleons, bloemenweiden en blauwe, heldere lucht. De aanblik ervan moest de mensen wel gelukkig maken. Toen ging Dawn slapen, met nog rode strepen op haar gezicht, en een baby-blauw in haar haren.

III Het circus

Toen Dawn in de volgende stad aankwam zag ze dat er een circus aanwezig was. Geïntrigeerd viel ze er binnen. Wat ze er zag verbaasde haar en ze wou niets liever dan die dingen ook kunnen. Ze ging dus in de leer bij een koorddanser en een temmer van tijgers. 3 maanden lang reisde ze dan ook mee met de circusmensen, waarvan ze de laatste maand zelfs mee mocht doen let de voorstelling. Het gerucht dat een TSA-priesteres mee ging doen lokte dan ook aardig wat volk. Maar ook dit zou eindleijk verveling brengen, en Dawn vond er niets beters op dan afscheid te nemen van haar nieuwe vrienden, en terug op pad te gaan om nieuwe horizonten te verkennen.

IV Ah, la chanson!

Wat Dawn toen tegenkwam, trok haar aandacht zodanig dat ze een echtervolging begon. Ze had een groepje barden gespot die muziek maakten, zongen en verhalen vertelden. Ze reisden van stad naar stad, dorpje naar dorpje, om daar hu boodschappen te gaan verkondigden. En steeds had Dawn ze gevolgd, tot een halve maand later, ze 's nachts iets te dicht bij het kamp kwam, en een ketel die nog halfvol water zat omver stootte. Dit water belandde op de dichtsbijzijnde slapende bard, die onmiddleijk moord en brand schreeuwde. Dawn, verrast door de plotselinge ophef, wist niet tijdig weg te komen en was dus ontdekt. Toen de barden haar vroegen wa ze aan het doen was, vertelde ze schaapachtig dat ze hun liederen en verhalen mooi had gevonden, en dat deze haar interesse hadden opgewekt. De lieden waren zeer vriendleijk en verwelkoomden haar onmiddelijk in hun groep. Eén van de jongens knipoogde eens naar haar toen ze zich verontschuldigde aan de natte bard. De barden leerden haar fluit te spelen, en te dansen. Soms probeerde ze ook wat liederen mee te zingen. Ze reisde nu mee van stad naar stad en was er zeer tevreden mee, nu ja. Het mocht niet zijn. 4 Maand en een half later ad het ongeluk toegeslagen. Ze kwamen toe in een afgebrand dorpje waar nog een paar rovers de overgbleven buit aan het plunderen waren. Toen ze de groep zagen, vielen ze onmiddelijk aan. Iedereen werd afgeslacht, behalve de TSA-priesteres... . Toen de rovers weg waren begraafde ze haar vrienden, nam haar fluit mee, die ze had gekregen van één van de jongens, en nu koesterde, en steeg op haar paard om weer verder te trekken. Het lot was heer weer niet goed egzind geweest.

TBC


Laatst aangepast door Dawn op zo apr 27, 2008 1:53 pm; in totaal 3 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Matt
Zwaarddanser
Zwaarddanser
avatar

Aantal berichten : 1598
Leeftijd : 32
Location : Ergens in t'bos.
Registration date : 21-08-07

BerichtOnderwerp: Re: Verloop van de tussenjaartjes   vr apr 25, 2008 10:40 pm

oÔ wujo dat is heiligschennis dat weet je toch? giere, ik kan me al de gezichten van de onze priestertjes voor me zien. hehe
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Koen
Spelleider
avatar

Aantal berichten : 1920
Leeftijd : 30
Location : Schoten
Registration date : 24-08-07

BerichtOnderwerp: Re: Verloop van de tussenjaartjes   za apr 26, 2008 11:38 am

Heiligschennis? Naaa. Het is niet dat het een gebod is van BORonpriesters om altijd in donkere ruimtes te lopen hoor. Geweide van de 12 liggen wel regelmatig met elkaar overhoop, maar niet over serieuze dingen. Vanaf wanneer het echt gaat over dingen die belangrijk zijn voor de BORonkerk, zoals droomduiding en de doden begraven, zal de TSA-priesteres ze die taak niet moeilijker maken.
Goede vrienden "plagen" elkaar ook wel eens he.

_________________
Grubolsch,
Zoon van grablak,
Biervat van dienst
Is er zeker van dat griffioenen geen chimaren zijn.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.yes-webdesign.be
Matt
Zwaarddanser
Zwaarddanser
avatar

Aantal berichten : 1598
Leeftijd : 32
Location : Ergens in t'bos.
Registration date : 21-08-07

BerichtOnderwerp: Re: Verloop van de tussenjaartjes   za apr 26, 2008 12:50 pm

hehe, hazo
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Dawn
Kind van de Regenboog
Kind van de Regenboog
avatar

Aantal berichten : 866
Leeftijd : 29
Location : Schoten
Registration date : 25-08-07

BerichtOnderwerp: Re: Verloop van de tussenjaartjes   zo apr 27, 2008 1:11 pm

Leuk he? More to come
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Verloop van de tussenjaartjes   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Verloop van de tussenjaartjes
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
DSASpeelgroep :: Karakters Jaar des Vuur :: Femke-
Ga naar: