DSASpeelgroep

Een forumpje voor onze spelersgroep.
 
IndexFAQZoekenRegistrerenGebruikerslijstGebruikersgroepenInloggen

Deel | 
 

 20 vragen over Kareja

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Kareja
Zusterschap vd wijsheid
avatar

Aantal berichten : 127
Leeftijd : 29
Location : Deels Zoersel, deels Antwerpen
Registration date : 15-08-08

BerichtOnderwerp: 20 vragen over Kareja   vr dec 12, 2008 4:21 am

[Ik realiseerde me dat ik dit eigenlijk nog nooit had ingevuld, dus bij deze. Het zal misschien een paar dingen die voor mij al duidelijk waren, ook voor jullie duidelijk maken, zeker met het oog op de recente ontwikkelingen.]


De 20 vragen van Kareja Doh'Chae, Heks van de Wetenschap


1. Hoe ziet Kareja eruit?
Kareja heeft een normaal postuur en is 1m80 groot, wat vrij lang is voor haar volk. Haar huid is mokkabruin en ze heeft lang, ravenzwart haar, zoals het een Tulamidische betaamd. Opvallend aan haar zijn echter de ogen, die niet donker van kleur zijn, maar juist heldergroen. Ze is niet bijzonder knap, maar zeker ook niet lelijk.
Haar haren draagt ze bijna voortdurend in een dikke vlecht op haar rug, zodat het niet in de weg hangt. De kortere haren die eventueel toch in haar gezicht zouden kunnen zwiepen houdt ze uit de weg met een band rond haar voorhoofd.

Als kledij draagt ze meestal een losse broek, gestoken in stevige kniehoge laarzen, een bovenlijfje van leer wat tevens als bescherming dient, evenals haar beide armbeschermers. Afhankelijk van het weer zal ze een los hemd dragen onder haar lijfje. Enkel bij speciale gelegenheden zoals de halfjaarlijkse heksenbijeenkomst zul je haar zien in een rok of een jurk. Alles is uitbundig versierd met kleurige stiksels, kralen en pailletjes.

Rond haar middel draagt ze een brede riem die daar twee keer rond is gewikkeld. Hieraan bevinden zich haar dolk en verscheidene zakjes, waaronder eentje met haar geliefde slang Shanna erin. Haar pijlenkoker en boog draagt ze zo goed als altijd op haar rug en in haar hand houdt ze haar gevechtsstaf, die meer is dan hij lijkt.

Wat juwelen betreft: je zult haar nooit zien zonder oorbellen in; en de halsketting die ze voortdurend draagt is een familie-erfstuk dat bij wijze van traditie van moeder op dochter wordt doorgegeven. Ze draagt eveneens een armband in de vorm van een slang die verscheidene malen rond haar rechterbovenarm gewikkeld is.


2. Welke allereerste indruk maakt zij op vreemde?
In een drukke straat zou je geen twee keer naar haar omkijken, enkel misschien je afvragen wat een vrouw met een manshoge houten staf aan moet. Bij nadere kennismaking zijn het vooral de lichtgekleurde ogen die je opvallen, met die heldere blik die door je heen lijkt te kijken. En misschien dat kleine zakje aan haar gordel dat af en toe eens vanzelf heen en weer wriemelt.


3. Hoe is Kareja opgegroeid?
Ze woonde in AraniŽ, in een klein gehucht aan een bosrand, ongeveer een half uur te paard van de grote stad, maar toch nog vrij afgezonderd. Haar beide ouders verdienden hun kost in de stad, haar moeder Meriban als zieneres en haar vader Rakim als scharensliep. Ze kon zich nooit erg voor haar vaders beroep interesseren, maar had wel veel respect voor hem doordat hij zijn werk met liefde en geduld deed.
Kareja had een zus genaamd Selime die een paar jaar ouder was dan zij. Toen ze nog maar net oud genoeg was om te kunnen spreken probeerde haar moeder haar al de kunst van het voorspellen bij te brengen, net als ze met Selime had gedaan. Selime was haar grote voorbeeld, een voorbeeldige leerlinge en reeds op jonge leeftijd een begiftigd zieneres. De twee zussen konden het heel goed met elkaar vinden, maar op ťťn punt verschilde hun mening: Kareja had namelijk totaal niet de intentie om een zieneres te worden. Al vroeg wist ze dat voorspellen niet was waar haar hart lag. Selime aanvaardde dit zonder veel protest, maar haar moeder deed nog vele vruchteloze pogingen haar te onderwijzen. Uiteindelijk gaf ze toe en liet Kareja naar de stad gaan om daar richting aan haar eigen leven te geven: een heks van de wetenschap worden.
Zo ging hun leventje zijn gestage gang, tot aan die ene tragische dag. De dag waarop Selime brutaal werd vermoord. Kareja zal nooit vergeten hoe ze haar zusters hand vasthield terwijl die stierf, of hoe akelig haar sterven was. Met haar laatste adem liet ze Kareja beloven om, als herinnering aan haar, nooit meer haar haren te knippen; doodsbang als ze was om vergeten te worden. Kareja heeft deze belofte tot nu toe nog nooit gebroken.


4. Heeft ze nog een hechte band met de mensen uit haar jeugd?
Ondanks het feit dat haar moeder het haar nooit echt heeft vergeven dat ze geen zieneres is geworden, wisselen ze nog regelmatig brieven uit om te vertellen over hun wedervaren. Zelfs naar haar vader stuurt Kareja nog regelmatig brieven, al zijn degene die ze terugkrijgt niet altijd even interessant omdat hij gewoon niet veel te vertellen heeft.
Ook met Isebel, een heks waarmee ze een hechte vriendschap heeft opgebouwd tijdens het studeren, wisselt ze nog zo vaak als mogelijk nieuwtjes uit. Dat is echter niet altijd even eenvoudig, aangezien Isebel eveneens rondreist met als doel meer kennis vergaren.


5. Waarom is Kareja avonturierster geworden?
Vanwege haar onweerstaanbare drang om nieuwe dingen te ontdekken (aka onbedwingbare nieuwsgierigheid) en meer te willen weten. Ze hoopt op een dag zelf een boek te schrijven dat zich ooit in een bibliotheek (en op het lijstje van aanbevolen literatuur!) zal bevinden.


6. Waar is ze al geweest?
In grote delen van AraniŽ heeft ze reeds rondgereisd, net als de plaatsen waar haar vorige avonturen haar hebben gebracht, kriskras doorheen AvonturiŽ.


7. Is Kareja zeer godsvruchtig?
Neen. Ze vereert enkel Satuaria, en dit dan vooral in haar gedachten en gebeden. De andere 12 laten haar eerder koud, enkel HESinde kan op haar sympathie rekenen. Over PRAios heeft ze zelfs af en toe zeer godlasterende gedachten, dit vooral veroorzaakt door PRAiospriesteres en door een zekere fanatieke witte magiŽr die niets liever wilde dan haar op de brandstapel gooien en het recht doen geschieden.


8. Hoe staat ze tegenover magie?
Voor haar is magie een zegening van Satuaria, het is het beste wat een mens kan overkomen. Een mens zonder magie is maar een halve mens. Ze beseft echter goed dat een groot deel van de magie juist wordt bepaald door de mens die erachter schuilt.


9. Voor wat of wie zou ze haar leven riskeren?
Kareja zou alles doen om mensen die ze als vrienden beschouwt te redden, maar als daarbij haar eigen leven in het gedrang komt, is het niet zeker was ze zal doen. Aan de ene kant wilt ze nooit meer iemand dierbaar zo zien sterven als haar zus, maar aan de andere kant hangt ze zelf zeer sterk aan het leven. Het beste is om haar zo min mogelijk tijd te geven om te weifelen en ze springt voor je in de bres ;D


10. Wat is haar grootste wens?
Iets ontdekken wat interessant genoeg is om er een boek over te schrijven, en dit vervolgens ook doen, is een grote wens van Kareja. Iets anders wat ze absoluut wilt bereiken in het leven is leven schenken aan een dochter, zodat ze de kans krijgt het familie-erfstuk, haar halsketting, aan de volgende generatie mee te geven.


11. Wat vreest Kareja meer als al het andere op deze wereld?
Het is niet de dood of het dood-zijn wat ze boven al vreest, maar het sterven zelf. Dit is dan ook de reden dat ze heeft toegestemd in het pact met de demon (een deel van de reden toch, een ander deel is het feit dat ze verschrikkelijk bang was op dat moment en niet meer helder kon nadenken).

Ook heeft ze een bijna belachelijke angst voor libellen, veroorzaakt door het feit dat haar vader haar toen ze nog klein was eens een heel akelig verhaal heeft verteld. Hier heeft ze helaas vele nachtmerries en een levenslange aversie voor libellen aan overgehouden...en haar vader een paar nachten buiten in de kou onder dreiging van een boze moeder. In de buurt van meertjes en poelen is ze altijd op haar hoede om snel weg te kunnen duiken voor het geval er een libel moest rondvliegen.


12. Hoe staat het met haar moraal en haar houding tegenover de wet?
Kareja ziet in dat er een reden waarom er wetten zijn, en zal zich hier over het algemeen ook aan houden. Maar ze zal niet aarzelen als de enige mogelijkheid om iets te bereiken wat ze belangrijk acht, het breken van een wet is. Ze gaat zich echter niet bezighouden met overtreders in de kraag te vatten, dat is werk voor mensen die daarvoor betaald worden. En dat rechtspraak en rechtvaardigheid twee verschillende zaken zijn is haar wel bekend.


13. Is ze terughoudend tegenover vreemden?
Als heks heeft ze op de harde manier geleerd wat er gebeurt als je tť openhartig bent tegenover vreemden. Vooral mannen zal ze bij de eerste ontmoeting sterk wantrouwen en over het algemeen 'verdacht' vinden. Dit gevoel gaat echter vlug weg wanneer ze je beter leert kennen. Ze heeft geen andere gevoelens jegens andere rassen en culturen dan pure nieuwsgierigheid.


14. Welke waarde heeft het leven zelf voor haar?
Het leven is heilig voor Kareja. Dat wil zeggen, tot het moment dat er een aanslag op gepleegd wordt. Voor haar staat dit gelijk aan het vergooien van het eigen leven, en betekent het niets bijzonders er voor te zorgen dat de vijand ook werkelijk ophouden met ademen. Iemand doden ziet ze als iets dat soms gedaan moet worden, maar als het te vermijden valt, zal ze dat zeker verkiezen.


15. Hoe staat Kareja tegenover dieren en kinderen?
Haar vertrouweling Shanna de slang betekent heel veel voor haar, ze kan zich niet voorstellen wat ze zonder het beestje zou moeten beginnen. Hierdoor voelt ze zich ook verbonden met andere dieren en houdt er niet van ze te zien lijden of sterven. Om deze reden is ze ook vegetariŽr geworden, en haar rijpaard kan altijd rekenen op de beste verzorging.

Kareja houdt van kinderen, haar moederinstinct komt boven wanneer ze ze ergens ziet ravotten of rondrennen. Dan wordt ze er telkens aan herinnerd dat ze zelf ook graag een kind wilt, en vraagt zich weemoedig af of er ooit een man zal komen die bij haar wil blijven.


16. Heeft ze zin voor schoonheid?
Jazeker! Ze houdt ervan naar kunst te kijken, en af en toe haar eigen bijdrage daaraan te leveren. Ze kan een aardig beetje tekenen en als ze de kans krijgt zelfs schilderen. Ze houdt ervan de schoonheid te zoeken in de kleine dingen, bijvoorbeeld het zonlicht dat op een speciale manier weerkaatst wordt en net dat ene blaadje van een boom die prachtige glans geeft, of die grillig gevormde wolk daarboven die precies op een gigantisch schip gelijkt.

Naar muziek luistert ze wel graag, maar in musiceren is ze geen ster. En ze zal dan wel niet op je tenen trappen op de dansvloer, heel elegant rondwervelen is toch niet voor haar weggelegd.

Kareja ziet er graag verzorgd uit, maar wat nu juist mode is kan haar niks schelen. Sinds ze begon rond te reizen merkte ze al gauw dat de mode overal verschillend was en het dus gewoon onmogelijk was deze te volgen.


17. Wat eet en drinkt ze het liefste?
Het eerste waar ze naar zal vragen in een herberg is een lekker grote beker melk, maar moesten ze dit niet hebben zal ze ook met bier best tevreden zijn. En op zijn tijd een glas wijn, dat moet gewoon.
Ze eet absoluut geen vlees. Ondanks dat haar eisen over de kwaliteit van het eten niet erg hoog liggen (ze is wel wat gewend) is ze wel erg gesteld op tafelmanieren.


18. En, hoe staat het met de liefde?
Zoals gezegd is Kareja nog steeds op zoek naar de ware. Ze heeft al een paar kortstondige relaties gehad, maar geen van allen was bereid haar te vergezellen op haar eeuwigdurende zoektocht naar kennis waardoor ze geen enkele man heeft kunnen houden. Ze is echter altijd op de uitkijk naar potentiŽle nieuwe partners, alhoewel dit ietsje bemoeilijkt wordt door haar vooroordelen tegen de mannen die ze net ontmoet.


19. Heeft Kareja het een of andere donkere geheim?
lol wut


20. Welke karaktertrekken kenmerken haar?
Hoe beredeneerd Kareja meestal ook overkomt, als heks heeft ze toch wat last van heethoofdigheid en bij onverwachte situaties zal ze vaak eerst iets doen en daarna pas over de consequenties nadenken. Dit gecombineerd met haar nieuwsgierigheid doet haar wel eens in hachelijke situaties belanden.

Ze vertelt graag over haar avonturen wanneer ze op haar gemak zit bij een kampvuur of genietend van een goede maaltijd, en durft de belevenissen wel eens wat aan te dikken, maar vergeet daarbij nooit wie haar heeft bijgestaan en wie niet. Ze is niet wraakzuchtig, maar zal je toch niet snel vergeven als je haar of haar vrienden iets aandoet.

Kareja is vrij slim, maar die extra intelligentie brengt veel onnodige gedachten en gepieker met zich mee, waaronder ook constante kritiek op zichzelf. Ze vindt zichzelf nooit goed genoeg en streeft constant naar vooruitgang.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://lamoth.deviantart.com
 
20 vragen over Kareja
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
DSASpeelgroep :: Hall of Fame :: Begraafplaats :: Caroline-
Ga naar: