DSASpeelgroep

Een forumpje voor onze spelersgroep.
 
IndexFAQZoekenRegistrerenGebruikerslijstGebruikersgroepenInloggen

Deel | 
 

 Leomar: Bespreking met Thenaka

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Koen
Spelleider
avatar

Aantal berichten : 1920
Leeftijd : 30
Location : Schoten
Registration date : 24-08-07

BerichtOnderwerp: Leomar: Bespreking met Thenaka   vr maa 20, 2009 1:19 am

Thenaka komt binnen in het veldtent van Leomar. Leomar is sinds zijn komst in Gareth als een gek bezig de troepen te trainen, en een verdedigingsstrategie uit te bouwen om de slag te winnen. Hij is over een grote stafkaart gebogen, waardoor hij Thenaka eerst niet opmerkt. Enkel nadat Thenaka beleefd kucht, merkt hij op zijn aanwezigheid op.
"Thenaka, eerwaarde krijger, waarmee kan ik je helpen? Ik hoop dat je het niet erg vind dat ik je Tranen heb gebruikt voor enkele speciale missies, ik moet zeggen dat hun talenten erg handig zijn bij momenten. Als je om materiele hulp of wapens komt vragen, kan ik je nu al waarschuwen, veel heb ik niet meer, het meeste is gegeven aan onze boerensoldaten."

_________________
Grubolsch,
Zoon van grablak,
Biervat van dienst
Is er zeker van dat griffioenen geen chimaren zijn.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.yes-webdesign.be
Matt
Zwaarddanser
Zwaarddanser
avatar

Aantal berichten : 1598
Leeftijd : 32
Location : Ergens in t'bos.
Registration date : 21-08-07

BerichtOnderwerp: Re: Leomar: Bespreking met Thenaka   zo maa 22, 2009 4:36 pm

occ: sorry voor de late reactie.

ic:

"Erg vind ik het niet Leomer, ik ben enkel verrast dat ze hebben geluisterd. Toen ik ze voor het eerst ontmoete luisterde ze enkel naar hun Sensi, hun leider, het doet me vreugde dat ze voor hun eigen zijn gaan denken." Thenaka buigt zich eveneens over de kaart en knikt goedkeurend waarna hij Leomer weer aan kijkt. "Je strategie ziet er goed uit, niet dat ik hem zou gebruiken maar het heeft zeker een kans om stand te houden tegen de ondoden... " In zijn stem was twijfel te bekennen.
"Ik ben hier om manschappen van je af te nemen. Mannen die je gaat missen, maar het gaat niet anders Leomer. De strijd die jij aan het voorbereiden bent is enkel om de legers te vertragen. De echte strijd gaat op Kholak-Kai zelf gestreden worden." Met een zucht spreekt Thenaka verder. "Ik heb 3 zeer goede Kapiteins nodig en genoeg mannen om 3 boten te besturen... Niet dat ik weet hoeveel dit er zullen zijn maar dat moeten die drie maar uitmaken. En genoeg soldaten om 3 schepen te vullen, hoeveel dit er zullen zijn weet ik pas echter nadat ik met de kapiteins heb gesproken."
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Koen
Spelleider
avatar

Aantal berichten : 1920
Leeftijd : 30
Location : Schoten
Registration date : 24-08-07

BerichtOnderwerp: Re: Leomar: Bespreking met Thenaka   ma maa 23, 2009 3:18 am

"Ik mag de manier niet waarop je met de levens van mijn mannen speelt, Maraskaan. Normaal zou ik iedereen die me zo aanspreekt laten ranselen voor het aantasten van het gezag.
Ik begrijp echter dat je zo met me praat omdat je je hart op de goede plek hebt zitten. Ik weet dat je Gareth net zo lief hebt als ik, en dat je alles wilt offeren om deze stad te verdedigen.
Onder voorwaarden wil ik 3 elite-squadrons geven, maar vertel me eerst eens jou plan? Waarvoor wil je in godsnaam met boten gaan vechten? De riolen zijn allemaal al afgesloten, en de koningen der onderwereld hebben deals met Emer gesloten dat zij hun 'thuis' gaan verdedigen tot het uiterst. De Ternat kan je opgeven, niets in die streek is nog in onze handen.
We kunnen Kholak-Kai niet aanvallen, en het is niet de magie die me zorgen baart. Daar zullen de geweiden en magiŽrs wel iets voor verzinnen.
Ik ben het staal tegen het staal, en ik zal onze muren nooit opgeven. Enkel over mijn lijk. De goden zullen met ons zijn.
Dus vertel me, wat is je plan?"
Zijn lichaam ontspant, en hij voegt hieraan toe: "Trouwens, jou vriendinnetje, Dawn, gaat zij voor oppertsapriesters? Ik heb gehoord dat ze Tsalinde gestorven is. Maak jij haar eigelijk het hof?" vraagt hij nu met een guitige glimlach.

_________________
Grubolsch,
Zoon van grablak,
Biervat van dienst
Is er zeker van dat griffioenen geen chimaren zijn.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.yes-webdesign.be
Matt
Zwaarddanser
Zwaarddanser
avatar

Aantal berichten : 1598
Leeftijd : 32
Location : Ergens in t'bos.
Registration date : 21-08-07

BerichtOnderwerp: Re: Leomar: Bespreking met Thenaka   ma maa 23, 2009 11:23 am

"Normaal zou ik niet op deze manier met de generaal van het middenrijk praten, Leomer." Thenaka heft verdedigend zijn armen op en glimlacht hem vriendelijk toe. "Ja, het is echter niet de stad waarvan ik hou, Leomer, maar van de mensen daar binnen.
De mensen waren hier gelukkig, hoewel deze stand hield door een sluier van onwetenheid was dat gevoel toch puur. Het was vooral in het gedrag van de kinderen waarin ik het verschil zag. Hun gelach... In Maraskan heb ik kinderen op verschrikkelijke wijze zien sterven... "
Thenaka draaid Leomer zijn rug toe. Hij wou niet dat de man zijn verdriet zag. Zonder zich terug om te draaien ging hij verder. Zijn stem klonk terug als koud staal. "De boten waarover ik het heb, Leomer, heten Adelaars. Ze glijden niet doorheen het water maar door de lucht... Het zijn uitvindingen van iemand die zich Leonardo von Havena noemt. Hij is de man die eveneens verantwoordelijk is voor Kholak-kai. Hij is een tijd geleden gevangen genomen door Galotta en heeft voor de heptarch onder dwang de vliegende stad gebouwd. Toen ik daar eveneens gevangen was genomen na de slag om Werheim, heeft hij ons helpen ontsnappen. Niet voordat hij ons verteld heeft dat als we Galotta vernietigen we de stad samen met hem terug naar de nederhellen sturen. Het is de enigste manier... . Daarom Leomer, heb ik die soldaten nodig."
Hij had zijn kalmte terug gevonden, geweld en de dood, dat was iets waarmee hij was opgergroeid. Vanaf zijn geboorte was het er met de paplepel ingeduwd. Bij Leomers laatstevraag keek Thenaka hem bevreemd aan.
"Of ze voor Opperpriesteres gaat weet ik niet. Maar de gewoontes van Tsa zijn zo verwarrend dat ik het al lang heb opgegeven verast te zijn." Thenaka's ogen verbinden zich met die van Leomer waarna er een jongens achtige grijns verschijnt op Thenaka's gezicht. "Bij de goden, man, hoe ben je daar op gekomen? Is de stres je eindelijk te veel geworden? --De jonge Maraskaan lacht Leomer vriendelijk toe terwijl hij door gaat-- Neen Leomer, dat doe ik niet. Ik heb al eens eerder de trouwgeloften afgelegd samen met eens zuiderse schoonheid die Anaitat heette. Samen met haar hebben we een zoon verwekt, AtrŽu. Of ze van mij hield weet ik niet, ik kocht haar, en bevreide haar wanneer ik met haar trouwde, maar zelfs toen ze mijn zoon baarde zag ik hoe ze haar thuis miste. Op een dag toen ik terug keerde van werk, waren ze verdwenen.
Ik heb een maand gewacht op haar, ookal wist ik dat ze nimmer zou terug keren. Met het geld dat ze heeft meegenomen zal ze wel terug naar Itoken zijn terugekeerd...
Ik neem de beslissing haar niet kwalijk. Anaitat was een weduwe vanaf het moment dat ze met me trouwde en dat verdiend geen enkele vrouw. -- zuchtend kijkt hij weer naar de map-- Dus, neen Leomer, ik wens Dawn het weduwen zwart niet toe."
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Koen
Spelleider
avatar

Aantal berichten : 1920
Leeftijd : 30
Location : Schoten
Registration date : 24-08-07

BerichtOnderwerp: Re: Leomar: Bespreking met Thenaka   ma maa 23, 2009 8:57 pm

"Ochja, ik vroeg het maar hoor... ik bedoelde er niets mee." Onhandig schuifelt Leomer wat verder weg, zijn gezicht naar de kaart gericht.
"Adelaars zeg je, gemaakt door Leonardo van Havena, de beroemde mechanicus? Ik dacht dat hij dood was. Hoe dan ook, ik heb niet veel zin mijn mannen hun levens op het spel te zetten voor een zelfmoordmissie. Hoe willen jullie met drie langzaam bewegende luchtboten in deze duivelse stad geraken? Rhazzazor en zijn ondode draken hebben maar een vuurstoot nodig om jullie schepen in brand te steken, en er zijn nog een heleboel vliegende gargyls en demonen in en rond de stad. Dan heb ik nog niet over het feit dat ze waarschijnlijk luchtweergeschut hebben, dat er mischien magie is die de stad beschermt...
En zelfs jullie daar binnen geraken, wonder bij wonder, staan jullie waarschijnlijk tegen een verpletterende overmacht. Denken jullie heus dat Galotta zich in de strijd zal mengen, die zal waarschijnlijk zich ergens onder strenge bewaking terugtrekken.
En dan nog, hij is een heptarch en aartsmagiÍr. Ik weet nog hoe vader over hem sprak toen hij nog hofmagiŽr was bij keizer hal, hij zal niet aarzellen jullie met een magisch gebaar te vermorzelen, of nog erger, jullie geesten te breken.
Ik weet Thenaka, dat je een man bent met het hart op de juiste plaats, dat je wilt doen wat juist is, maar je plan is gewoon waanzinnig.
Tenzij je me kan overtuigen, vrees ik dat je ik de steun zal moeten weigeren."

_________________
Grubolsch,
Zoon van grablak,
Biervat van dienst
Is er zeker van dat griffioenen geen chimaren zijn.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.yes-webdesign.be
Matt
Zwaarddanser
Zwaarddanser
avatar

Aantal berichten : 1598
Leeftijd : 32
Location : Ergens in t'bos.
Registration date : 21-08-07

BerichtOnderwerp: Re: Leomar: Bespreking met Thenaka   ma maa 23, 2009 10:22 pm

"Het is waanzinnig en daarom juist heeft dit plan kans op slagen Leomer." Ongeduldig herschikt hij zijn zwaarden, zijn blik gericht op de generaal. "Ze zullen dit niet verwachten. Wanneer de zwarte legers optrekken en al hun aandacht op de stad beneden hun is gericht kunnen we toeslaan. Met behulp van de MagiŽrs hier in de stad kunnen we de schepen verhullen in een wolk of een mist, zodat we ongezien kunnen naderen.
Wat we binnen de stad zullen aantreffen is onmogelijk te voorspellen maar we weten waarheen we moeten... we hebben de plattegrond van de stad. Dit geeft ons snelheid om te komen waarheen we moeten." Trillend gebaard hij naar de map, zijn ogen gevuld met woede en haat. "Leomer, ik sterf liever in een poging Kholak-Kai neer te halen voordat ik dat zwijn deze stad ook laat vernietigen zoals hij met Werheim heeft gedaan."

Met moeite vond hij zijn kalmte terug terwijl hij een pijpje te voorschijn nam en het vulde met tobak. Thenaka stak het aan met een kaars die op de tafel stond voordat hij weer naar Leomer keek. "Vergeef me mijn uitbarsting, het is niet mijn plaats zo tegen je te spreken. Mijn geest is ook gevuld met twijfel maar ik zie gewoon geen andere oplossing. Behalve die Ogerkatapult, of hoe dat ding ook heet, hebben we niets om tegen Kholak-Kai te gebruiken. Dit is hoe ik het zie..." Zachtjes puffend aan zijn pijp legde hij zijn plan uit.

occ:
Koen ik ga dit tegen de zaterdag uitwerken, of mss daarvoor nog maar dat weet ik niet zeker. Dan moet je maar even beslissen of hij akoord gaat of niet.
Is het bekend uit welke richting Kholak-Kai komt met zijn legers?
Ik stuur ook een brief, geschreven door iemand uit het kasteel, naar de witte magiŽrs gilde en de andere gildes om vrijwilligers te vragen deel te nemen aan deze onderneming.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Koen
Spelleider
avatar

Aantal berichten : 1920
Leeftijd : 30
Location : Schoten
Registration date : 24-08-07

BerichtOnderwerp: Re: Leomar: Bespreking met Thenaka   ma maa 23, 2009 10:56 pm

OCC: Leg het plan dan maar zaterdag uit, dan spelen we dat gewoon zaterdag uit.

De vliegende stad komt uit het noord-westen.

_________________
Grubolsch,
Zoon van grablak,
Biervat van dienst
Is er zeker van dat griffioenen geen chimaren zijn.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.yes-webdesign.be
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Leomar: Bespreking met Thenaka   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Leomar: Bespreking met Thenaka
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
DSASpeelgroep :: Jaar des Vuur: Slag in de Wolken :: Algemeen-
Ga naar: