DSASpeelgroep

Een forumpje voor onze spelersgroep.
 
IndexFAQZoekenRegistrerenGebruikerslijstGebruikersgroepenInloggen

Deel | 
 

 20 vragen

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Matt
Zwaarddanser
Zwaarddanser
avatar

Aantal berichten : 1598
Leeftijd : 32
Location : Ergens in t'bos.
Registration date : 21-08-07

BerichtOnderwerp: 20 vragen   za maa 26, 2011 10:59 am

Karsa Orlong


-Hoe ziet je held eruit?

Als een witharige Thorwaler gehuld in pelsen.


-Welke allereerste indruk maakt hij op vreemde?

Als een wildeman met onaangename gewoontes.


-Hoe is je held opgegroeid?

Hij is opgegroeid in een verscholen commune van dru´den in een klein dorpje. Dit dorp bevond zich in een kleine nederzetting aan de voet van de Thorwaalse bergketen in het noordelijke woud. De dru´den daar overheersten de plaatselijke bevolking in het geheim. Ze hielden koste wat kost hun identiteit geheim voor het gewone volk. De dru´den hadden het zover gekregen dat ze enig aanzien hadden in de dorpsraad. Zodat ze, zonder al teveel aandacht te trekken, zich ook met hun eigen praktijken konden bezighouden. De commune bestond uit niet meer dan vier dru´den en vier leerlingen. Karsa Orlong was ÚÚn van deze leerlingen. Hij was de zoon van een simpel man, een houthakker. De dru´den kregen het talent van de jonge Karsa al snel in het oog. En zoals hun gewoonte was zorgden ze ervoor dat de jongen onder hun hoede kwam te staan, door het doden van de ouders. Weeskinderen werden uit gewoonte in de zorg van de dorpsraad geplaatst. Dit gebeurde zo met al de leerlingen. Op drie jarige leeftijd begon de Karsa aan zijn opleiding.


-Heeft je held nog een hechte band met de mensen uit zijn jeugd?

Ja. De band die doorheen de jaren werd gesmeed tussen leerling en meester houd stand. Maar ook de band tussen de leerlingen is sterk.

Met ÚÚn van de leerlingen is er echter een rivaliteit ontstaan die uiteindelijk in wederzijdse afkeer is gevormd. Het is gelukkig nog nooit zo ver gekomen dat ze elkander dood willen hebben. Het is eerder een broederlijke rivaliteit die in een ruzie is veranderd. Karsa hoopt deze ruzie ooit bij te leggen.

Karsa is na zijn excursie in de Khom woestijn terug gekeerd naar zijn dorp waar hij is opgegroeid. Daar is hij in de 7 jaar die zijn voorbij gegaan met Dayliis getrouwd.


-Waar is je held al geweest?

Het dorp waar hij is opgegroeid, de bossen en bergen in die streek. Hij is zeven jaar geleden naar TullamidiŰ getrokken waar hij de mysteries van de Khom woestijn heeft weerstaan.


-Is je held zeer godsvruchtig?

De twaalf erkend hij. Maar veel tijd doorbrengen in tempels zit er niet echt in. Sumu, de oermoeder, staat voor hem centraal. Het leven in de wildernis beschouwd hij dan ook als de tempel/test van zijn god. Van priesters heeft hij wel al eens gehoord. Hij heeft er echter nog nooit ÚÚn gezien. En hij zal hun positieve en negatieve kwaliteiten moeten ondervinden op zijn tocht die hij zichzelf, en met behulp van zijn leermeesters, heeft opgelegd.


-Hoe staat je held tegenover magie?

Met deze gaven worden maar enkele geboren. Zij die de gave hebben moeten hun verantwoordelijkheid nemen en de gewone mens en natuur leiden. Magiebegaafd zijn is een zegen die gepaard gaat met veel verantwoordelijkheden. Het geheim van de dru´den moet bewaard worden en koste wat kost beschermd worden tegen bedreigingen van binnenin en buitenaf. MagiŰrs zijn in zijn ogen ondergeschikt tegenover dru´den en andere magiebegaafden (heksen, etc). Hij begrijpt niet waarom MagiŰrs hun verheven positie laten beteugelen door de stompzinnige codex magica (of hoe je dat ook noemt).


-Voor wat of wie zou de held zijn leven riskeren?

Hij zal zijn leven riskeren voor het behoeden van de Dru´den en alles waar voor ze staan. Hij zal ook zijn leven riskeren als iemand die hij nodig heeft, om zijn taak te volbrengen, in gevaar is. (Mijn mede spelers.)
In de tijd die hij buiten zijn commune heeft doorgebracht heeft hem geleerd dat er een groot kwaad huist op Daerde. Hij ziet het nu als zijn taak dit kwaad te bevechten waar hij maar kan. En daar zal hij, als hij moet, zijn leven voor riskeren.


-Wat is de grootste wens van je held?

Aanzien verwerven als dru´de, exorcist en alchemist. Om zo de band tussen de beteugelde magiŰrs en dru´den te verbeteren.


-Wat vreest de held meer als al het andere op deze wereld?

Falen in zijn taak. Sterven voordat hij zijn lotsbestemming kan vervullen. In het ongenoegen vallen van zijn mede Dru´den.

-Hoe staat het met zijn moraal en zijn houding tegenover de wet?

Hij volgt de Ĺwetĺ van de Dru´den bijna op de letter. Het breken van die levenswijze zou het ongenoegen van zijn overste kunnen veroorzaken. De wetten van de Ĺbeschaafdeĺ mens zijn hem bekend, maar deze zouden hem niet tegenhouden te doen wat gedaan moet worden. Het zijn dan ook maar simpele kinderen in zijn ogen. Hij is echter niet zo achterlijk om dit openlijk te doen, want een meute kinderen kan nog steeds gevaarlijk zijn.
Zijn morele waarden focussen zich op andere punten. Maar hij heeft wel degelijk een geweten.


-Is hij terughoudend tegenover vreemden?

Ja, dat is hij zeker. Hij heeft nog niet veel contact gehad met vreemden en zal zich dan ook in het begin zo veel mogelijk distantiŰren van sociale contacten met hen. Ze zullen zich eerst moeten bewijzen vooraleer ze enig aanzien verwerven bij Karsa. Stilaan zal hij ze dan ook beginnen vertrouwen.


-Welke waarde heeft het leven zelf voor hem?

De dood vreest hij als elk ander zinnig wezen. De dood betekend voor hem falen in zijn zoektocht.
Iemand die zijn korte leven verspild met onbeduidende zaken zijn het leven niet waard.


-Hoe staat de held tegenover dieren en kinderen?

De mentale capaciteit van een mens staat boven dat van een dier. De mens staat dus op een hoger niveau van bewustzijn.
De mental capaciteit van een magiebegaafde staat boven dat van een gewoon mens.
Zijn bewustzijn staat dus verheven boven dat van de normale mens. Sumu hem superieur gemaakt, bekwaam gemaakt om te leiden, waarom zou hij hun wil tegenwerken?

Kinderen zijn nog onontwikkeld en moeten luisteren naar hun meerdere.


-Heeft de held zin voor schoonheid?

MateriŰle bezitting die enkel mooi zijn wijst hij af. Mooie spulletjes die hij vergaart van prooi (dier/mens) laat hij zichzelf echter wel toe.


-Wat eet en drinkt hij het liefste?

Hij is aan het vasten, enkel groenten en planten staat hij zichzelf toe om te eten.


-En, hoe staat het met de liefde?

Goed.


-Heeft de held het een of andere donkere geheim?

Niet echt. Buiten mss dat hij dru´de is.


-Welke karaktertrekken kenmerken hem?


Behoedzaam tot op het moment wanneer hij uitbarst.
Vriendelijk op een milde minachtende manier.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
20 vragen
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
DSASpeelgroep :: Karakters borbaradcampagne :: Mathias-
Ga naar: