DSASpeelgroep

Een forumpje voor onze spelersgroep.
 
IndexFAQZoekenRegistrerenGebruikerslijstGebruikersgroepenInloggen

Deel | 
 

 effe polsen

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Ambrax
graad 15
graad 15
avatar

Aantal berichten : 249
Leeftijd : 35
Location : Schoten
Registration date : 20-10-10

BerichtOnderwerp: effe polsen   di apr 17, 2012 1:39 pm

Beste mede spelers,

ik wil effe over iets polsen ivm met Ambrax.

Ambrax leeft nu al bijna heel zen leven vanaf zen volwassen wordings ritueel bij mensen , dit zal zoiezo invloed op hem hebben diep in zijn binnenste zal hij zich nog wel Angroschim voelen (hij word zo ook meermaals genoemd) Maar voor vele aspecten heeft hij de mensen wereld al een beetje al zijn "thuis" beginnen aanvaarden. Hij voelt zich ook nog altijd schuldig voor de dood van zen broer en zal daarom niet snel terug keren naar zijn sibbe, het is tevens ook al zo lang geleden dat hij misschien zelfs niet meer terug durft zelf als hij de kroon aan brinn heeft kunnen overhandigen.

Jullie vragen jullie wss af "waar wil hij naartoe?"

Wel:
Ikzelf zou dit best wel cool vinden en lijkt me ook nog wel doenbaar maar ik wil jullie visie (en zeker die van Koen) hier ook even van weten. Spel technisch ben ik er nog niet helemaal uit (Ambrax is er nog niet 100 % van overtuigd) maar om mss Ambrax in de Kor kerk te laten treden.

Belangrijk is wel dat jullie weten dat ik dit niet wil doen om te power playen of zo (ik moet zoiezo nog bekijken wat voor regels hier aan verbonden worden enzo)

Dit is een serieuse karakter wending en daarom wou ik hier met jullie eens over polsen wat jullie visie hier over is (en ook ineens aan Koen vragen of mijn karakter dan nog speelbaar blijft of dan zal moeten dienen in een of ander leger van de Kor kerk? )

Dus post jullie bedenkingen maar.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Matt
Zwaarddanser
Zwaarddanser
avatar

Aantal berichten : 1598
Leeftijd : 32
Location : Ergens in t'bos.
Registration date : 21-08-07

BerichtOnderwerp: Re: effe polsen   di apr 17, 2012 2:00 pm

Mij lijkt het een zeer logische keuze. Het enige is echter dat Ambrax niet twaalfgelovig is, hoewel hij wel de Kor waarden in zijn bloed heeft zitten. Iedereen kan zich bekeren hť. En als dwergen een adellijke stand kunnen behouden en met elfen kunnen trouwen waarom zouden ze dan niet een andere god kunnen gaan aanbidden. En volgens mij is de Kor kerk daar niet zo strikt in. ^^
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Mylanda
graad 13
graad 13
avatar

Aantal berichten : 85
Registration date : 23-10-11

BerichtOnderwerp: Re: effe polsen   di apr 17, 2012 2:31 pm

Als hij dat doet, kan hij dan ooit nog terugkeren naar zijn sibbe? Of moet hij zich dan terug laten bekeren, ofzo?

N'ja, Mylanda zal er zeker geen bezwaren op hebben als je je bekeert tot het 12 goden geloof. ^^

En voor mij persoonlijk maakt het ook niet uit. Het lijkt inderdaad wel een doordachte keuze en niet zomaar uit de lucht gegrepen. =D
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Koen
Spelleider
avatar

Aantal berichten : 1920
Leeftijd : 30
Location : Schoten
Registration date : 24-08-07

BerichtOnderwerp: Re: effe polsen   di apr 17, 2012 3:19 pm

Op zich zou ik het wel cool vinden om met characterverandering te zien met Ambrax, hij is tot nu toe vrij statisch gebleven, en Ambrax heeft er zeker aanleiding toe, hij is al in contact geweest met hoge KOrgewijde.
Ook het feit dat Rondramir, een krijger die Ambrax toch wel hoogachte, is verslagen door een (weliswaar gepakteerde) KOrgewijde, zal een indruk op hem nagelaten hebben.

Zalig citaat van de KOrkerk is trouwens:
"Ik ben goed,
en gij, gij zijt een hoopke bloed."

De vereisten om KOrgewijde te worden zijn wel vrij hard:

- 900 AP
- Twaalfgodengelovig
- MO 14
- CH 11
- BE 12
- CO 14
- LK 12
- Drie wapentalenten op minstens 7
- Atletiek 4
- Lichaamsbeheersing 10
- Zelfbeheersing 7
- Goden/culten 4
- 1000 AP in gevechts bijzondere vaardigheden

-----------

Hun geboden komen voornamelijk neer op volgende zaken:
- Goed gevecht: De gewijde moet steeds zelfs minstens 1 SP oplopen tijdens het gevecht.
Een bloederig gevecht is een goed gevecht, daarom hebben ze een afkeer van heling, zelfs van helingsmagie.
Zolang ze dit kunnen, zullen ze steeds eender welk vorm van geneeskundige behandeling afwijzen. (Dit is dus nog veel extremer dan bij RONdragewijde, die hebben geen probleem met heling NA het gevecht).
- Goed goud: KOrgewijde moeten steeds, als de opdracht geen "goed gevecht" zal opleveren, zich laten betalen met goed en eerlijk verdiend goud (ze laten zich dus niet in met dieven), en zullen er ook voor zorgen dat de leden in hun troep (aka de andere helden), ook een eerlijke soldij krijgen betaald. Absolute loyaliteit tot de opdrachtgever hoort hier ook toe, overlopen, omkooppogingen en deserteurs zijn het absolute vijandbeeld, van de kerk, en moeten dan ook vernietigd worden.
-Genadeloosheid: Een geweide jammert niet om genade en verleent deze ook maar in zeer zeldene gevallen (vriend en vijand worden op een cordate, humane manier "eutanasie" verleend als ze te zwaar gewond/ziek zijn). Derde bloed is derde bloed... no exceptions.
-Soldateneer: Een gewijde van kor waakt erop dat tijdens een oorlog of een veldslag zich steeds aan de regels van de soldateneer houdt.
Hij strijdt tegen schendingen van mensen, plaatsen en voorwerpen, die de soldatencodex verbiedt. Hieronder valt ondermeer: Aanvallen van ongewapende burgers, kinderen; verkrachtingen (verkrachtingen van gewapende soldates/soldaten worden in Al'Anfa toegestaan, maar niet in de andere KOrstromingen), aanvallen van gewijdes (tenzij ze duidelijk gewapend tot de vijand horen zoals een RONdragewijde, een Tsagewijde die gewonden helpt van het vijandelijke leger wordt echter beschermd!), en het vernietigen en besmeuren en plunderen van tempels en heilige plaatsen.
Plunderingen zijn meestal toegestaan.
Hij is verantwoordelijk voor de soldaten, en treedt als hun "vakbondsvertegenwoordiger" op bij de opdrachtgever, en speelt ook hun rechter.

Belangrijke richtlijn is echt om een KOrgewijde als vakbondsvertegenwoordig bij de opdrachtgever, en zorgt ervoor dat zij een goede en eerlijke soldij krijgen, en niet als vuil worden behandeld (goede tenten, geen trektochten van weken aan een stuk, ...). Hun zorgt er ook voor dat soldaten niet zomaar als muurvlees worden gebruikt, hij is dus TEGEN zelfmoordmissies (al zal de KOrgewijde zelf dat wel vaak uitvoeren, ze zijn vaak een pak beschermender tegenover hun "gelovige", de soldaten, dan tegenover zichzelf).

Andere belangrijke opmerking is: ZE ZIJN NOG STEEDS GEWIJDE. Dit betekent dat ze nog steeds moeten vechten tegen pakteerders en demonen (ZONDER soldij voor hunzelf, want dit is een goed gevecht, maar ze gaan nog steeds proberen een goede soldij te bekomen voor hun kudde soldaten), het geloof van de 12 moeten verdedigen (Ambrax zal zich dus moeten bekeren en ook Tsa, Praios... erkenen en aanbidden en verdedigen), en gelovigen moet bijstaan met raad en daad.
In theorie kan het dus zelfs zo zijn dat, als er geen andere gewijde in de buurt is, de KOrgewijde een doopsel of trouw moet uitvoeren, niet dat je veel moeders zal vinden die het aandurven dat te gaan vragen aan een KOrgewijde.

Ander GROOT nadeel voor KOrgewijde is wel dat ze enkel in het zuiden van AvonturiŽ voorkomen, ze worden in het noorden wel erkend als gewijde, maar worden er vaak niet naar behandeld. Je krijgt dus belange niet zoveel "perks" sociaal als een andere gewijde krijgt.

_________________
Grubolsch,
Zoon van grablak,
Biervat van dienst
Is er zeker van dat griffioenen geen chimaren zijn.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.yes-webdesign.be
Mylanda
graad 13
graad 13
avatar

Aantal berichten : 85
Registration date : 23-10-11

BerichtOnderwerp: Re: effe polsen   di apr 17, 2012 3:25 pm

Amai, da citaat klinkt eigenlijk echt wel als iets da uit Ambrax zenne mond kan kome XD
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
lyam
graad 15
graad 15
avatar

Aantal berichten : 479
Leeftijd : 28
Registration date : 02-11-08

BerichtOnderwerp: Re: effe polsen   di apr 17, 2012 4:55 pm

devoted to the mission.. welcome to my world Smile
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Ambrax
graad 15
graad 15
avatar

Aantal berichten : 249
Leeftijd : 35
Location : Schoten
Registration date : 20-10-10

BerichtOnderwerp: Re: effe polsen   di apr 17, 2012 5:48 pm

Op zich vind de vereisten meevallen


- 900 AP (das wel veel Sad )
- Twaalfgodengelovig
- MO 14 (15 op de moment)
- CH 11 ( 9 op de moment Embarassed )
- BE 12 (14 op de moment)
- CO 14 (15 op de moment)
- LK 12 (pfff LK 12 dus slapjanussen kunnen ook KOR geweide worden Very Happy wa denkt ge laurens :p BTW 17 op de moment Cool )
- Drie wapentalenten op minstens 7 ( tellen afstands wapentalenten ook? houwapen en 2 handig houwapen is al boven de 7 werpbijlen ook en dan worstellen en straatvechten ook maar kweet ook ni of da telt anders moet ik mss dolk eens verhogen)
- Atletiek 4 ( heb ik al op 8 staan )
- Lichaamsbeheersing 10 ( staat nu nog op 6 dus zal moeten verhoogt worden heb er nog wel een sp ervaring op dus mss eens kwijt kopen :p )
- Zelfbeheersing 7 (is al 8 )
- Goden/culten 4 ( is 1 met een sp ervaring)
- 1000 AP in gevechts bijzondere vaardigheden (dit moeten we eens nakijken ik heb er wel wat :p)

Alvast bedank ik jullie voor de reactie en me wat te helpen in deze keuze, ben nog niet 100 % zeker ga er nog eens rustig over na denken want zal me idd wel nog wat AP kosten maar ik kan mss wel al wat in de richting RP'en zoals bv: stillaan het 12 goden geloof beginnen aanvaarden dit vind ik nog redelijk logisch mits ambrax de laatste jaren veel meer met het 12 godendom in contact stond dan met angrosh.

BTW nog een vraagje moet een KOR gewijde met zo'n speer vechten of mag dit ook met de rotskliever? Anders zou het wat stom zijn als ik wapenmeester met de rotskliever probeer te worden en dan met zo'n spies moet vechten.

-----------
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Koen
Spelleider
avatar

Aantal berichten : 1920
Leeftijd : 30
Location : Schoten
Registration date : 24-08-07

BerichtOnderwerp: Re: effe polsen   di apr 17, 2012 6:00 pm

"- Drie wapentalenten op minstens 7 ( tellen afstands wapentalenten ook? houwapen en 2 handig houwapen is al boven de 7 werpbijlen ook en dan worstellen en straatvechten ook maar kweet ook ni of da telt anders moet ik mss dolk eens verhogen)"

Wapentalenten zijn wapentalenten, dus dat is in orde. Smile

_________________
Grubolsch,
Zoon van grablak,
Biervat van dienst
Is er zeker van dat griffioenen geen chimaren zijn.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.yes-webdesign.be
Koen
Spelleider
avatar

Aantal berichten : 1920
Leeftijd : 30
Location : Schoten
Registration date : 24-08-07

BerichtOnderwerp: Re: effe polsen   di apr 17, 2012 6:07 pm

"BTW nog een vraagje moet een KOR gewijde met zo'n speer vechten of mag dit ook met de rotskliever? Anders zou het wat stom zijn als ik wapenmeester met de rotskliever probeer te worden en dan met zo'n spies moet vechten."

Je mag perfect met een ander wapen vechten, vele KOrgewijdes vechten met een verscheidenheid aan wapens

Wat wel zo is, is dat een paar van hun sterkste rituelen (Het 9 slag wonder), enkel kan worden uitgevoerd met de KOrspies. Het is eigelijk net zoals bij de RONdragewijde, een RONdra gewijde vecht vaak ook met andere wapens, met in cermoniŽle omstandigheden en voor zijn sterkste wonderen heeft hij zijn ROndrakam nodig (plus het feit dat de KOrspies natuurlijk permanent gewijd is).

Je kan de KOrspies hanteren met speer en infanteriewapen, dus is het mischien wel nuttig die een klein beetje te verhogen. Als je KOrgewijde wordt krijg je automatisch een paar punten in dat wapentalent + gratis de wapenspecialisatie "KOrspies".

_________________
Grubolsch,
Zoon van grablak,
Biervat van dienst
Is er zeker van dat griffioenen geen chimaren zijn.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.yes-webdesign.be
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: effe polsen   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
effe polsen
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
DSASpeelgroep :: Karakters borbaradcampagne :: Dries-
Ga naar: