DSASpeelgroep

Een forumpje voor onze spelersgroep.
 
IndexFAQZoekenRegistrerenGebruikerslijstGebruikersgroepenInloggen

Deel | 
 

 20 vragen

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Matt
Zwaarddanser
Zwaarddanser
avatar

Aantal berichten : 1598
Leeftijd : 32
Location : Ergens in t'bos.
Registration date : 21-08-07

BerichtOnderwerp: 20 vragen   di jun 05, 2012 5:42 pm

Hoe ziet je held eruit?

Anateo heeft een moeilijke tijd achter de rug, en dat is maar lichtjes uitgedrukt. Zijn presentie is voor de meeste afschrikwekkend om waar te nemen. Niet dat het hem ook maar iets kan schelen wat andere over hem denken. Hij draagt zijn verwondingen als een teken van eer.

Zijn gelaat is twee jaar geleden door een cipier in een Al’Anfaanse gevangenis gemutileerd. Verscheidene littekens waaronder een slecht getekend Borons rad ontsieren zijn jeugdige schoonheid. Na het gevecht met Borobarad zijn deze jeugdige trekken ook al aan het vervagen hoewel ze nog zichtbaar zijn in zijn ogen.

Anateo draagt ter alle tijden zijn Golgarieten uniform. Zwart gemaakte plaatrusting met een witte tabbard erover. Op de tabbard staat het trotse teken van de golgarieten. Een Boronsikkel met twee vleugels erboven. Van tijd tot tijd, hangt af van de situatie, verwisseld hij de plaat met een iets flexibeler materiaal. De tabbard is echter ter alle tijden aanwezig.


-Hoe is je held opgegroeid?

Zie bg.


-Heeft je held nog een hechte band met de mensen uit zijn jeugd?

Enkel met zijn halfbroer. Zijn vader erkend hem niet en zijn moeder is gestorven.


-Waarom is je held avonturier geworden?

Hij doet wat hem opgedragen wordt door de Boron kerk. Het verdedigen van het twaalfgodendom tegen het kwaad. Zijn huidige missie is er voor zorgen dat de getekende in leven blijven. Wanneer de getekende acties zouden ondernemen die tegen het twaalfgodendom zijn moeten ze zonder pardon uit hun lijden verlost worden.


-Waar is je held al geweest?

Weide: Trallop en omstreken. Waaronder vooral het klooster.
Maraskan: Tuzak en de weg daarheen.

-Is je held zeer godsvruchtig?

Uiteraard.


-Hoe staat je held tegenover magie?

Er is magie. Magie is chaos. Chaos is de tegenpool van orde. Orde is per definitie zuiver. Ieder kind dat geboren wordt, doet dit met een zuiver hart. De magie gebruiker moet een deur openen tussen de twee tegenpolen om kracht uit de chaos te trekken. Wanneer chaos de orde verstoort ontstaat er twijfel. En in twijfel huist het kwaad. Vaststelling is dat: De stap naar het kwaad kleiner wordt wanneer men magie gebruikt.
Maar… Het zelfde kan gezegd worden over geweld. Geweld is noodzakelijk om het kwaad te bestrijden. Dus per definitie is het onmogelijk dat geweld, dus ook magie, enkel kwaadaardig is. Dat standpunt zou naïef zijn. *Bedenkelijke keelklank richting Pijl van het Licht*


-Voor wat of wie zou de held zijn leven riskeren?
Voor alles waarvoor zijn Moraalcodex staat. Hoewel hij zijn verleden achter zich heeft moeten laten zal hij zonodig zijn leven geven bij het beschermen van zijn halfbroer. Eén van de redenen waarom hij het priesterschap nog niet op zich genomen heeft.


-Wat is de grootste wens van je held?

Anateo zelf heeft niet echt een wens. Ik daarentegen zou hem wel willen zien groeien tot gewijde. Maar dan moet hij eerst vrede zien te vinden met zijn verleden, familie en zijn haat jegens de Al’Anfaanse Ravengarde.


-Wat vreest de held meer als al het andere op deze wereld?

Anateo vreest de zwarte zijlen van de Ravengarde. Telkens als hij op zee is staart hij in angst naar de horizon. De verschrikkingen van zijn stervende broeders en martelingen liggen nog vers in het geheugen.


-Hoe staat het met zijn moraal en zijn houding tegenover de wet?

“Zie geen kwaad. Hoor geen kwaad.”
“Doe geen kwaad. Spreek geen kwaad. Denk geen kwaad.“

De eerste twee staan voor wat je juist niet mag doen. Opzettelijk de andere kant opkijken of het doen alsof je onwetend bent zijn twee van de grootste zonden in de ogen van Anateo. De drie anderen zijn richtlijnen voor een verlichte geest.


-Is hij terughoudend tegenover vreemden?

Neen. Zijn stilzwijgen laat het echter wel zo lijken.


-Welke waarde heeft het leven zelf voor hem?

Het moet beschermd worden. Wanneer het einde in zicht komt moet men het niet vrezen.


-Hoe staat de held tegenover dieren en kinderen?

Hij is altijd vriendelijk tot op het punt dat het bijna een vaderlijk wordt, het kan arrogant overkomen bij sommigen. Het grootste deel van de burger populatie beziet hij ook als kinderen. Het zijn maar simpele zielen die niet beter weten.
Het moeilijke is echter wel zijn uitstraling. Hij ziet er gehavend uit, zijn stem is huiveringwekkend en het Golgarieten uniform helpt ook niet. Men vreest nu eenmaal de god van de eeuwige rust.

Anateo is zéér gehecht aan zijn strijdros. Hij zorgt goed voor het dier dat hem keer op keer moedig de strijd in draagt.


-Heeft de held zin voor schoonheid?

Zijn geloften zeggen hem alle aardse bezitting af te staan.


-Wat eet en drinkt hij het liefste?

Niets. Hij eet wanneer het moet. Hij drinkt wanneer het moet. Kaas, worst, brood, stoofpot, grut, water, melk, … Monikken kost. Alcohol, culinaire hoogschieters en andere delicatessen maken hem fysiek misselijk en geven hem en onbehaaglijk gevoel. Zelfs het zien van deze dingen zijn moeilijk voor hem. Onbewust associeert hij dit met de traumatische gebeurtenis uit zijn jeugd. Hij heeft hier vooral moeilijkheden mee in adellijke huizen. Hij excuseert zichzelf dan meestal om elders te eten, tot grote ergernis van iedereen


-En, hoe staat het met de liefde?

Het is moeilijk voor anderen om voorbij alles waarvoor hij staat te kijken. Zijn geloften verbieden het niet hoewel het afgeraden wordt.


-Heeft de held het een of andere donkere geheim?

Niet direct neen. Hij heeft een helse hekel aan Al’Anfanen en hun Ravengarde, meer dan andere Golgarieten, maar dat is geen geheim.


-Welke karaktertrekken kenmerken hem?

Beheerst, bescheiden, bedachtzaam, ernstig, zelfbewust. Zijn woorden om hem te beschrijven. Hij is de rust zelve. Anateo is zachtmoedig (maar ziet er zo niet uit) maar kan genadeloos zijn wanneer het tijd is om de wapens te trekken.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
20 vragen
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
DSASpeelgroep :: Karakters borbaradcampagne :: Mathias-
Ga naar: